onsdag 28. november 2012

17.mai

Ja jeg vet det er lenge til, men akkurat her er jeg nok forsent ute. (for i år iallefall)

Jeg er en av de heldige som fikk bunad til konfiramsjonen, noe jeg setter mer og mer pris på.  Men jeg føler det bestandig er kaldt på 17.mai, og den capen som fulgte med har jeg aldri blitt fortrolig med. Jeg får litt kvelningsfornemmelser av å ha den på, hehe.

Men så har jeg sett at flere etterhvert har strikket kofte til bunaden og tenkt at det har jeg lyst til å gjøre også. Den tanken dukker opp hver 17.mai, for jeg har jo glemt det i mellomtiden......

Så var jeg tilfeldigvis i garnbutikken i våres og da hang det en kofte til utstilling og da viste jeg akkurat hva jeg skulle strikke.

Så jeg satte i gang, men så skjedde det så mye annet , blant annet konfirmasjon til minstemann så jeg rakk aldri å bli ferdig.  Nå mangler det bare å sy i knapper så er den klar.

 
 
Så neste år er jeg klar og jeg gleder meg til å bruke den. Har en del restegarn igjen som jeg tenkte jeg skulle bruke til å strikke pulsvanter.
 
Ha en fin onsdag :o)
 
 

søndag 25. november 2012

Ikke alt går etter planen....

Jeg tenkte jeg skulle bruke opp litt restegarn og strikke en lue. Har aldri vært noe luemenneske, men synes det er godt å ha på, når det er kalde dager. Fant en oppskrift og satte i gang.
Resultatet ble ikke akkurat sånn som jeg tenkte meg..,.... altfor stor, hehe.

 
                          Selv etter at jeg tovet den var den altfor stor.
                          Heldigvis har  jeg masse restegarn, så jeg prøver igjen.

                          Men først, Skappel genser til Pia


 
Denne gangen har jeg fått tak i det opprinnelige garnet genseren er strikket i. Så selv om oppskriften er den samme er det nå alltids artig å prøve nye garntyper.
 
TV- vennlig er strikketøyet også og det passer jo fint i dag med så mye sport på TV. I dag er det nemlig "slappesøndag" etter en hektisk lørdag med rydding i kjellern, det måtte bare gjøres skulle vi få inn hagemøblene :o)
Så nå kan bare vinteren (les: snøen) komme, jeg er klar!
 
Ha en fin søndag

onsdag 21. november 2012

Det endelig resultatet.....


                         Endelig ferdig med Marius genseren og er veldig fornøyd.


Så nå sitter jeg igjen med masse restegarn ( og det hadde jeg jo en del av fra før...) som jeg skal se om jeg ikke får brukt til noe lurt...... Følg med!!


Siste kveldsvakt i kveld, så en herlig friuke. Ha en fin dag!

Klem Trine

onsdag 14. november 2012

Begynner å ta form....


Genseren begynner å ta form. Jeg har strikket ferdig armene og satt de på bolen.

Nå har jeg strikket i bare grått en stund og da er det deilig og endelig begynne på mønsteret. Det er jo det som er gøy!


 
Jeg fortalte i et tidligere innlegg at jeg var ferdig med å strikke Skappel-genser, men den gang ei. Nå er det mitt eldste barn, Pia som ønsker seg en slik genser og selvfølgelig gjør jeg jo det.
 
Så da er det bare å sette i gang å bli ferdig med denne..... Neste prosjekt ligger for tur.
 
Klem Trine

søndag 4. november 2012

Gamle oppskrifter med ny vri.

 
Jeg er i gang med et nytt prosjekt. Ut i fra bilde er det ikke lett å se hva dette skal bli, men jeg kan røpe at det skal bli en Marius genser.
Disse "gamle" mønstrene kommer fra tid til annen tilbake, men gjerne med en ny vri. Denne skal bli strikket med rundfelling.

Jeg er veldig glad i rundfelling, for det første er det lite montering og for det andre synes jeg det er mer behagelig å ha på.
Også denne gang har jeg valgt å strikke i alpakkagarn, men med noe tynnere garn. Skal si det var forandring å hoppe å hoppe fra pinne 8 til 3,5.

Jeg skal legge ut flere bilder etter som genseren tar form.

Ha en fin søndag, selv skal jeg en tur på James Clark for å se fotball ( min  andre store lidenskap)

Klem Trine